Verkoop

Verkoop van uw woonark.

Indien u een woonark wil verkopen, moet u eerst weten wat een acceptabele prijs is.
Al bijna 40 jaar taxeren en bemiddelen wij bij aan- en verkoop van woonarken en zijn wij altijd bereid vrijblijvend advies te geven.
U kunt zelf beslissen om uw woonark te koop aan te bieden. U krijgt dan, vaak op ongelegen momenten, vele belangstellenden over de vloer.

Voor de verkopende partij is het moeilijk in te schatten of de kandidaat echt serieus is of zich alleen maar wil oriënteren. Tevens is het ook niet duidelijk of de koper wel een financiering kan krijgen.Vaak maakt de verkoper met een koper een afspraak de woonark te bezichtigen, maar komt regelmatig niet opdagen, omdat de woonark aan de buitenkant tegenvalt.

Dit is jammer, want vaak verkopen wij aan mensen die in eerste instantie over de buitenkant van de woonark niet positief zijn,maar vervolgens binnen heel enthousiast worden bij het zien van de ruimte en het uitzicht.

Duidelijke afspraken.

Om dit soort problemen te voorkomen maken wij, indien wij de woonark voor u verkopen, samen met u een “plan van aanpak”.

Wij zullen de woonark allereerst aanbieden aan gegadigden uit ons bestand, vervolgens presenteren wij uw woonark uitgebreid op het internet en adverteren wij eventueel in verschillende kranten.

Indien u dit wenst, plaatsen wij een bord “Te koop” in de tuin of voor het raam. Dit heeft echter voor- en nadelen welke wij met u zullen bespreken.

Bij het aanbieden van uw woonark zullen wij, in principe, geen uitgebreid adres vermelden.

Wij verstrekken alle benodigde informatie over de woonark en ligplaats aan geïnteresseerden, om vervolgens te toetsen of de woonark aan de eisen en wensen van de cliënt voldoet. Wij adviseren aangaande de financiering en tevens analyseren wij of een financiering haalbaar is.

Uiteraard kunnen wij alles zo goed mogelijk met de cliënt analyseren, maar “de vonk” moet op de woonark overspringen dus een bezichtiging zal snel geregeld worden. Tijdens deze bezichtiging kunnen wij, gezien onze zeer grote ervaring, op bijna alle vragen een juist antwoord geven, zodat de kandidaat altijd met nuttige informatie naar huis gaat.

Onze website www.woonboot.nl wordt zeer goed bezocht.

Met behulp van een speciaal ontwikkeld programma kunnen wij precies zien hoeveel belangstellenden onze website bezoeken en kunnen wij zelfs het aantal bezoekers van uw woonark controleren. Het blijkt dat onze website meer dan 15000 bezoekers per maand heeft. Op deze manier brengen wij ons aanbod optimaal onder de aandacht van bezoekers.

Indien de kandidaat wenst te kopen, maken wij een goede koopovereenkomst, waarbij aan alle belangen van zowel verkoper alsmede koper in acht worden genomen.
Indien wij de verkoop volledig verzorgen, betaalt de verkoper ons een klein percentage van de koopsom (meestal tussen de 1½ à 2½ %) en alléén indien wij de woonark daadwerkelijk hebben verkocht binnen de afgesproken termijn.
Lukt dat niet dan betaalt men ons niets en zijn alle gemaakte kosten voor onze rekening.

Heeft u plannen uw woonark te verkopen, dan zijn wij graag bereid, geheel kosteloos en vrijblijvend, een bezoek te brengen.
Wij geven u dan o.a. enige nuttige tips en een advies omtrent de verkoopprijs.

Tevens vertellen wij u op welke manier wij de gehele verkoop van het begin tot eind zullen verzorgen.
Vervolgens kunt u in alle rust beslissen, wat voor u de beste oplossing is.

Ons advies is gratis en geheel vrijblijvend. Gezien onze grote bekendheid in “woonarkenland” hebben wij een uitgebreid “zoekersbestand”.

Wij hebben een goede naam in de woonarkenwereld omdat wij er altijd voor zorgen dat de koper en verkoper zeer tevreden zijn over de manier waarop de verkoop en aankoop is verlopen.
Kortom; Hans Kok Woonbotenmakelaar staat bekend om service en betrouwbaarheid.